Recettes
Fase 2: Stabilisatiefase
Gegrilde gamba's met een frisse salsa van tomaat, rode ui, komkommer en munt

Gegrilde gamba's met een frisse salsa van tomaat, rode ui, komkommer en munt

Snijd de tomaten, rode, ui en komkommer in kleine stukjes en besprenkel met het sap van een halve limoen. Hak de munt en voeg toe aan de salsa. Pers vervolgens de knoflook, hak de rode peper fijn en grill 30 seconden op hoog vuur (bijvoorbeeld een BBQ plaat). Voeg na 30 seconden de gamba’s toe en bak nog 3 tot 5 minuten tot de garnalen felroze kleuren. Verdeel de gamba’s met de salsa over twee borden en garneer met partjes van de resterende halve limoen en een paar blaadjes munt.


Heerlijk op de BBQ en zo klaar! In de grillpan kan natuurlijk altijd…


Eet smakelijk!


Afslanken met Momentum?

N.B. Het recept maakt onderdeel uit van Fase 1 (Dieetfase) van het Momentum Lifestyle Programma, een 3 fasenplan om snel en verantwoord gewicht mee te verliezen, maar vooral een blijvend gezonde levensstijl eigen te maken. Lekker koken met echt eten; zoals het hoort.


Momentum bestaat uit een uitgebelanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Je kunt het programma online kopen, maar ook onder begeleiding volgen bij een gecertificeerd Momentum Coach bij jou in de buurt.


Bereidingstijd
  • 10 min.
Ingrediënten 2 personen
  • 200 gram gamba's
  • 1 rode ui
  • 4 trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 limoen
  • paar takjes munt vers
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper